YaraBela EXTRAN 26

 
 
 

Висококачествен азотен нитратен тор. Подходящ за азотно подхранване на различни култури, включително зърнено-житни. ЕО Тор.

 
Цените са без ДДС.
 

Сертификат


Лист за безопасност

 
 
 
 

YaraBela EXTRAN 26 е висококачествен гранулиран тор за почвено приложение. ЕО тор произведен от YARA. Той е разработен на базата на калциев амониев нитрат. Подходящ е за азотно подхранване на много култури. Азота е в нитратна и в амониева форма. Съдържа азот, магнезий, сяра и калций. Калцият е във формата на калциев карбонат. 

YaraBela EXTRAN 26 е висококачествен и работещ азотен тор за пролетно подхранване есенниците. Технологията на производство и качеството на гранулата му го правят по-различен от останалите торови продукти. Гранулите му са по-здрави и по-тежки, не се разпрашават, не замърсяват техниката и въздуха, който дишат механизаторите. Гранулите са идеални за приложение със съвременна техника, могат да се разпределят равномерно на разстояние над 36 м. YARA BELA EXTRAN 26 осигурява продължително хранене и енергия за растенията.

Съдържание:

Азот (N) - 26 %

Нитратен азот (NO3) - 13 %

Амониев азот (NH4) - 13 %

Магнезиев сулфат (MgSO4) - 0.8 %

Калций (CaO) - 8 %

Азотът е най-важният хранителен елемент за получаване на висок добив от пшеницата. Правилното торене с азот ще даде на растенията възможност да образуват по-бързо повече и по-големи листа и леторасти. Недостига на азот намалява броят на потенциалните класове в растението. Оцеляването на леторастите/братята е свързано не само с общото количество на азотното торене, но и с времето и броят на приложенията. Когато посева има по-малкък от желаният брой братя, във фаза братене-вретенене се прилага по-голяма ранна норма на азотно торене (Zadoks 25-30), с цел да увеличим броят на стъблата и потенциалният брой на класовете при жътва. 

Азотът подобрява общото развите на рапицата и добива. Азота е много важен за производството на хлорофила и фотосинтезата. Азота е нужен за синтеза на аминокиселини, протеини и витамини в растението. Недостига на азот при рапицата води до намален растеж, по-дребни листа, бледо зелени или жълтеникави листа. Посева изглежда по-рядък от нормалното. Цъфтежа намалява. По най-старите листа се появава оранжево-жълти отенъци. Повредите започват ранна пролет/есен. Късните симптоми са по-дребни шушулки. Недостига на азот се влошава от ниско, високо рН на почвата, песъчливи, леки почви, с ниско съдържание на органично вещество, засушаване и преовлажняване, наличие на повече неминерализирани растителни остатъци и бързо растяща култура. 

Азотът е елементът, който най-силно ограничава добива от сорго. Азота е много важен за растежа и формирането на добива. Недостигът на азот води до загуба на добив на зърно, намаляване на сухото вещество и общите протеини в соргото. Липсата на азот прави соргото за фураж грубо и некачествено като храна за животните. Нуждите от азот са по-високи при голямо количество растителни остатъци и при технологии с минимални обработки. При недостиг на азот растенията стават светло зелени. Повредата започва с хлороза от върховете на листата, растяща успоредно на централният проводящ съд и по-късно преминава в некроза.

Азотът е незаменим за развитието на листата и растежа на царевицата. Младите растения стават бледи жълто-зелени с тънки стъбла. При по-големите растения се появява "V" образно пожълтяване на краищата на листата. Първите симптоми се получават по по-старите листа. Недостигът на азот по време на формиране на листата намалява добива. Недостигът на азот по време на наливане на зърното води до по-ниско качество на зърното и ниско съдържание на протеини.

Азотът е незаменим хранителен елемент за нормален растеж и продуктивност на слънчогледа. Азота влиза в състава на всички аминокиселини, те изграждат белтъчините, а те клетките. Азота е важен за фотосинтезата, продуктивният растеж и добива. При недостиг на азот пожълтяват по-старите листа. Слънчогледовото растение е по-дребно и светло зелено до жълто на цвят. При сериозен недостиг на азот растенията се вджуджават, листата стават тесни и имат некрози по краищата. Най-често проблема се появява при леки почви, засушаване, преовлажняване и при наличие на много растителни остатъци от предходната култура. При недостиг на сяра азота не може да се усвоява пълноценно от растенията и симптомите на недостиг са подобни. 

*Примерни норми на приложение:

Култура              Доза (кг/дка)
Слънчоглед         20-30
Царевица            20-40
Сорго                   20-30
Рапица                 2 х 20-25
Житни                 10-30
Овощни               20-40
Лозя                     20
Ягоди и малини  20-30
Зеленчуци           20-40
Картофи              20-30

*Това са примерни норми на торене, за конкретни съобразени с вашите условия се свържете с нашите специалисти.

Съхранение: В сухи и чисти складови помещения, недопускащи пряко слънчево нагряване.

Срок на годност: 3 години след датата на производство.

Партида и дата на производство: според маркировката на опаковката.

Производител: Yara Italia Ravenna.

 

K+S KALI GmbH

AGROLOGICAL DYNAMICS PROSERPINA SL

ICL Fertilizers
 
   

КВС Агро България КВС Агро България,торове, торене, калиеви торове, почвени торове, кристалон, калиев сулфат, патенткали, водоразтворими торове, растителна защита, препарати, калиев нитрат, магнезиев нитрат, фосфорни торове, npk, хидро, квс агро, кали енд залц, микроелементи, лабин, магнезиеви торове, азотни торове, комбинирани торове, смесени торове, семена, зеленчукови семена, торове за зеленчуци, оранжерия, агро, Syngenta, S&G flowers, семена за цветя, резници, разсад, разсади, синджента, impatiens, cyclamen, petunia, verbena, pelargonium, импатиенс, циклами, петуния, вербена, пеларгониум КВС Агро България