YaraMila COMPLEX

 
 
 

Комплексен тор съдържа балансирани и ефективни хранителни вещества във всяка гранула - азот, фосфор, калий, магнезий, сяра, бор, желязо, манган и цинк. ЕО Тор.

 
1870 лв/тон - 1000 кг биг бекс
1890 лв/тон - 50 кг
1900 лв/тон - 25 кг торби - склад Рогош
1920 лв/тон - 25 кг торби - склад Тополи, Бяла, Русе
Цените са без ДДС.
 

Брошура


Сертификат


Лист за безопасност

 
 
 
 

YaraMila COMPLEX

12-11-18 + 2.7MgO + 20SO3 + 0.015B + 0.2Fe + 0.02Mn + 0.02Zn 

Комбиниран гранулиран тор за почвено приложение. ЕО тор.

YaraMila COMPLEX съдържа балансирани и ефективни хранителни вещества във всяка гранула. Комплексен тор създаден за достигане на максимума в добива и качеството на културите. Изобретен по начин, който да покрие точните изисквания и нужди на културите. Най-ефективният наличен източник на хранителни вещества за културите. YaraMila COMPLEX ни гарантира точното и балансирано усвояване на незаменимите за растенията хранителни елементи.

В добавка на азота (N), фосфора (P) и калия (K), най-важните хранителни елементи, с YaraMila COMPLEX получавате и необходимите секундерни и микроелементи, като Магнезий (Mg), Сяра (S), Бор (B), Желязо (Fe), Манган (Mn) и Цинк (Zn). Хранителните елементи в YaraMila COMPLEX действат в синергизъм, което ни дава много по-качествено хранене на земеделските култури и по-голяма ефективност на приложението.

YaraMila COMPLEX е перфектният тор за всяка култура. Подходящ и за култури чувствителни на хлор. Гранулите на YaraMila COMPLEX са с такъв размер и качество, че ни осигуряват равномерно и максимално покриване на площта.

YaraMila COMPLEX е балансиран източник на азот, съдържа нитратна и амониева форма. Нитратната форма ни дава бърз източник на азот, а амониевата по-удължено хранене на растенията. Формата на азота е такава, че на практика дори и при приложение на повърхността на почвата, няма никакви загуби на азот. Азота е необходим за растежа на земеделските култури. Азота е градивна единица на протеините, аминокиселините и хлорофила. Те са необходими за фотосинтезата, производството на енергия, натрупването на сухо вещество и плододаването на растенията. Фосфорът е в перфектната комбинация от ортофосфати, полифосфати и P-extend. Тази комбинация дава по-лесен и бърз достъп на растенията до усвоими фосфати и същевременно по-удължено хранене с фосфор през цялата вегетация. Полифосфатите подобряват усвояването на важни за растенията микроелементи. Формата на фосфора в YaraMila COMPLEX е такава, че е ефективна, дори и приложена на повърхността на почвата. През пролетта, усвояването на фосфора от растенията, е силно затруднено от студените и влажни почви. Приложението на торовете YaraMila, както за основно торене, така и за подхранване, значително улеснява храненетото на растенията с фосфор (при най-различни климатични условия). С многобройни опити в цял свят, е доказано, че допълнителното пролетното подхранване на земеделските култури с фосфор, подобрява развитието на растенията, както и усвояването на всички хранителни вещества (дори и на почви с високо съдържание на фосфор). Усвоимостта и ефективността на формата на фосфора, са по-важни от количественото съдържание на елемента фосфор. P-extend съхранява усвоимият фосфор и го освобождава равномерно до 70-80 дена след приложението му. Този фосфор е усвоим в неутрални, алкални и кисели почви. Калият е във форма, която подобрява добива и качеството на културите, стимулира образуването на здрави стъбла и увеличава устойчивостта на стрес, болести и неприятели. Калият подобрява устойчивостта на ниски температури и осигурява оптимален воден режим за растенията. Калият е незаменим хранителен елемент за постигане на висок добив и качество. Оптималното хранене с калий увеличава размера на зърното, плодовете и листата на земеделските култури. Калиевото торене повишава съдържанието на сухо вещество в продукцията, като по този начин подобрява качеството и рандемана. YaraMila COMPLEX съдържа сяра много важен хранителен елемент за растенията. Сярата е необходима за усвояването на азота и за производството на ензими, аминокиселини и протеини. YaraMila COMPLEX съдържа магнезий необходим за много физиологични процеси в растението, като трансфера на енергия, синтеза на протеини и клетъчната структура. Магнезият е много важен за фотосинтезата и за производството на хлорофил от растението. Доброто хранене с магнезий опазва по-дълго листата на растенията здрави, зелени и функциониращи.

YaraMila COMPLEX не променя силно рН на почвата, за разлика от други торове за основно торене, които значително влошават почвената реакция и дългосрочно влошават почвеното плодородие.

В резултат на високото качество на използваните суровини и на уникалната технология на производство, гранулите на YaraMila COMPLEX се разтварят веднага дори и от атмосферната влага и постоянно набавят необходимите хранителни вещества на растенията. Можем да прилагаме YaraMila COMPLEX според нуждите на растенията, в различни моменти от отглеждането на културата, като основно торене и като подхранване през вегетацията.

YaraMila COMPLEX е перфектният продукт за растения, които са чувствителни на хлор и засоляване.

Земеделски култури чувствителни на хлор са: бобови култури (грах, леща, фасул, соя, нахут и други), краставици, пъпеши, картофи, тютюн, лук, чесън, салати, листни зеленчуци и подправки, разсади, оранжерийни култури, малини, ягоди, боровинки, касис, цариградско грозде, къпини, пипер, бадеми, череши, вишни, праскови, кайсии, сливи, ябълки, круши, дюли, хмел, иглолистни растения, окрасни и цветни култури и други.

Земеделски култури силно чувствителни на засоляване са: Фасул, грах, сусам, ориз, моркови, лук, круши, ябълки, сливи, праскови, бадеми, кайсии, ягоди, репички, целина, фасул и други.

Земеделски култури чувствителни на засоляване са: грозде, нар, пъпеш, домати, броколи, зеле, карфиол, пипер, салати, сладка царевица, тиквички, краставици, целина, патлажан, спанак и други.

Съдържание:

Азот - 12 % (амониев азот - 7 % и нитратен азот - 5 %)

Фосфор - 11 % Р2О5

Калий - 18 % - К2О

Магнезий - 2.7 % MgO

Сяра – 20 % SO3

Бор - 0.015 B

Желязо - 0.2 Fe

Манган - 0.02 Mn

Цинк - 0.02 Zn 

*Препоръчителни норми на торене:

Пшеница - 20-30 кг/дка

Ечемик - 20-30 кг/дка

Рапица - 20-30 кг/дка

Царевица неполивна - 20-30 кг/дка

Царевица поливна - 30-50 кг/дка

Слънчоглед - 10-20 кг/дка

Ябълки и круши - 20-50 кг/дка

Праскови, кайсии и череши - 20-50 кг/дка

Зелеви - зеле, карфиол, броколи и брюкселско зеле - 20-30 кг/дка

Моркови - 20-30 кг/дка

Картофи - 60-80 кг/дка

Домати, патлажани и пипер полско производство - 20-50 кг/дка

Краставици полско производство - 20-50 кг/дка

Домати, пипер и краставици оранжерийно производство - 30-60 кг/дка

Ягоди и малини - 30-40 кг/дка

Етерично-маслени култури - лавандула, роза, маточина - 20-30 кг/дка

Лозя - 30-40 кг/дка

*Това са примерни норми на торене, за конкретни съобразени с вашите условия се свържете с нашите специалисти.

Съхранение: В сухи и чисти складови помещения, недопускащи пряко слънчево нагряване.

Срок на годност: 3 години след датата на производство.

Партида и дата на производство: според маркировката на опаковката.

Производител: Yara Norge Porsgrunn.

  Прочетете листа за безопасност.

 

K+S KALI GmbH

AGROLOGICAL DYNAMICS PROSERPINA SL

ICL Fertilizers
 
   

YaraMila | КВС Агро България YaraMila | КВС Агро България,торове, торене, калиеви торове, почвени торове, кристалон, калиев сулфат, патенткали, водоразтворими торове, растителна защита, препарати, калиев нитрат, магнезиев нитрат, фосфорни торове, npk, хидро, квс агро, кали енд залц, микроелементи, лабин, магнезиеви торове, азотни торове, комбинирани торове, смесени торове, семена, зеленчукови семена, торове за зеленчуци, оранжерия, агро, Syngenta, S&G flowers, семена за цветя, резници, разсад, разсади, синджента, impatiens, cyclamen, petunia, verbena, pelargonium, импатиенс, циклами, петуния, вербена, пеларгониум КВС Агро България