YaraVita REXOLIN E 13 (YaraTera REXOLIN E 13)

 
 
 

За профилактика и лечение на железен недостиг. Особено чувствителни са доматите, лозята и овощните.

 
20 лв / кг
Цените са без ДДС.
 

Брошура


Сертификат


Лист за безопасност

 
 
 
 

YaraVita REXOLIN E 13 

Съдържание:

Желязо (Fe) - 13 % EDTA

Висококачествен, хелатиран, стабилен железен тор създаден за профилактика и лечение на железен недостиг в почвата и растенията. Разработен за компенсиране на железният недостиг в почвите и растенията. YaraVita REXOLIN E13 не се разпрашава. Стабилен при рН 1.5-6.5. Напълно хелатиран. Продукта е във формата на кристали. Разтваря се лесно във вода, напълно и без остатък. Не съдържа хлор и вредни примеси.

YaraVita REXOLIN E 13 може да се прилага при следните земеделски култури:

- Зеленчуци (домати, краставици, пипер и др.);

- Бобови (фасул, соя и др.);

- Цветя (рози и др.);

- Лозя;

- Овощни култури (ябълки, круши, праскови, череши, сливи и др.);

- Ягоди, малини, боровинки и други;

- Окрасни култури;

- Декоративни палми и маслини;

- Зърнени култури;

- Ориз;

- Рапица;

- Царевица;

- Картофи;

- Цвекло;

- Слънчоглед;

- Памук;

- Тревни площи - голф игрища, стадиони и други.

Желязото е важно за фотосинтезата. Желязото е ключов хранителен елемент за много функции в растението, като дишането и растителният метаболизъм. Желязото е важно за формирането на хлорофила и е активатор на няколко биохимични процеса, участва в транспорта на енергия в растението, азот фиксацията, градивна единица е на ензими и протеини. 

Недостига на желязо се проявява, като междужилкова хлороза по младите листа, намалява се производството на нови плодни клонки, плодовете стават дребни, нетипични, без аромат и вдървесинени, отмиране на новият растеж, растенията се вджуджават. Изсветляването е резултат от невъзможността на растенията да произведат хлорофил. Листата опадват преждевременно.

Недостига на желязо се среща най-често на алкални и карбонатни почви. Желязото е в антагонистични отношения с цинка, мангана и медта. Недостигът на желязо може да се засили в почви с ниски нива на калиева запасеност.

За почвено и листно приложене, при хидропоника и фертигация. Не съдържа примеси и хлор. Напълно разтворим във вода. При хидропоника се ползва в съответствие с направената рецепта. Може да се смесва с повечето торове и препарати за РЗ. Не трябва да се смесва с мед и цинк съдържащи продукти.

Разтворимост във вода 90 г/л вода при 20 градуса Целзий.

Листно приложение:

Концентрацията при листно приложение е 0,1 %. В норма 50-100 г/дка. Може да се повтори след 7-14 дена. Не пръскайте във фаза цъфтеж. Спрете пръсканията един месец преди прибиране на реколтата.

*Норма на почвено приложение (с фертигация, с пръскачка за пръскане на почвата и др.):

Полски култури - 100-250 г/дка.

Овощни и зеленчукови култури - 100-250 г/дка

*Това е примерна норма за почвено приложение, за конкретна съобразена с вашите условия се свържете с нашите специалисти.

 

K+S KALI GmbH

AGROLOGICAL DYNAMICS PROSERPINA SL

ICL Fertilizers
 
   

YaraVita | КВС Агро България YaraVita | КВС Агро България,торове, торене, калиеви торове, почвени торове, кристалон, калиев сулфат, патенткали, водоразтворими торове, растителна защита, препарати, калиев нитрат, магнезиев нитрат, фосфорни торове, npk, хидро, квс агро, кали енд залц, микроелементи, лабин, магнезиеви торове, азотни торове, комбинирани торове, смесени торове, семена, зеленчукови семена, торове за зеленчуци, оранжерия, агро, Syngenta, S&G flowers, семена за цветя, резници, разсад, разсади, синджента, impatiens, cyclamen, petunia, verbena, pelargonium, импатиенс, циклами, петуния, вербена, пеларгониум КВС Агро България