КВС Агро-Българияорганизира богата програма от опити, семинари и открити полски дни, където можете да получите подробна информация за новостите в храненето на растенията и да видите земеделски култури торени по наша технология.

За повече информация, може да се обърнете към колегите, работещи във вашият район.

Телефони за контакти

Събития

Открит ден 13.06.2023

събитие Открит ден 13.06.2023

Заповядайте на открит ден на главния път за с. Полянци /Ихтиман/

https://maps.app.goo.gl/ZJkn8WqH8uVFsuyf6?g_st=iv

Допълнителна информация

Актуални Продукти

Юни

Това са примерни препоръки, за конкретни съобразени с Вашите условия и нужди се свържете със специалистите ни.

Есенници

Пшеница

С последните пръскания с фунгициди и инсектициди е добре да се добави и YaraVita SAFE N 300 – 500 мл/дка, за по-добро изхранване на зърното и за по-високо качество или YaraVita THIOTRAC 300 - 300 мл/дка. Високата влажност и по-ниските температури повишават добива, но понижават качеството на зърното, азотното торене в млечна и восъчна зрялост значително подобрява качеството.

Пролетници

Царевица

Царевицата на различните полета се намира в много различни фази. Важното правило е да не пропускаме подхранването на царевицата с цинк, влажното време и по-ниските температури винаги водят до повече проблеми с недостига на микроелементи. Листно торене с комплексният YaraVita ZEATREL– 200-500 мл/дка и с концентрираният YaraVita ZINTRAC 700 – 30-80 мл/дка е оптималното решение за царевицата. Доброто био решение е приложение на ЮСБ 20-20 – 100-200 мл/дка.

Слънчоглед

Слънчогледа по различни причини - климатични и организационни е в различни етапи от своето развитие. Не само, че слънчогледа е много чувствителен на недостиг на бор, но и бора е хранителният елемент, който помага на растенията да преодолеят стреса, пази слънчогледа от опадване на питите и пречупване на стъблата. Доброто решение е листно приложение на YaraVita BRASSITREL Pro – 100-300 мл/дкаи YaraVita BORTRAC 150 – 100-300 мл/дка. Подходящо био решение е Интенс – 100-200 мл/дка.

Бобови култури

Фасул, грах, соя, нахут, леща, люцерна и други.

Бобовите култури са чувствителни на недостиг на бор и молибден. При недостиг на тези микроелементи не може да се осъществи азот-фиксацията. Важно е да се направи листно приложение на подходящ комплексен продукт, какъвто е YaraVita BRASSITREL Pro – 100-400 мл/дка. Подходящо био решение е Интенс – 100-200 мл/дка.

Зеленчуци

При засаждането и подхранването на зеленчуците винаги може да разчитате на YaraMila COMPLEX – 20-50 кг/дка. Комплексен продукт, който задоволява всички нужди на растенията. С биопродуктите ЮСБ 20-20 – 150-300 мл/дка и Колосал – 200-300 мл/дка, може да се грижите по биологичен път за по-доброто здраве на вашите растения.

Краставици

Краставиците са във фаза плододаване. Краставиците имат нужда от определено съотношение на азота и калият, каквото има в YaraTera KRISTALON син. Затова е най-подходящо е да ги торите с YaraTera KRISTALON син – 5-7 кг/дка през 10-15 дни. За поливане 1 г/л вода. Всеки 20-30 дни торете с YaraTera Калцинит – 5-7 кг/дка. За поливане 0,5 г/л вода.

Домати

Доматите са в етап на образуване на плодове, наедряване на доматите и зреене. Доматите имат нужда от повече калий и калций. Добре е да ги торите с YaraTera KRISTALON бял – 5-7 кг/дка през 10-15 дни. За поливане 1 г/л вода. Всеки 20-30 дни торете с YaraTera Калцинит – 5-7 кг/дка. За поливане 0,5 г/л вода.

Пипер

Пипера е в етап на образуване на плодове и наедряване на чушките. Пипера има нужда от по-големи количества калий и калций. Подходящо е да го торите с YaraTera KRISTALON бял – 5-7 кг/дка през 10-15 дни. За поливане 1 г/л вода. Всеки 20-30 дни торете с YaraTera Калцинит – 5-7 кг/дка. За поливане 0,5 г/л вода.

Патлажан

Патлажана е във фазата на формиране на плодове. За да имате добре оцветени патлажани с добър вкус, трябва да храните растенията си с достатъчно калий и други хранителни вещества. Подходящо е да го торите с YaraTera KRISTALON бял – 5-7 кг/дка през 10-15 дни. За поливане 1 г/л вода. Всеки 20-30 дни торете с YaraTera Калцинит – 5-7 кг/дка. За поливане 0,5 г/л вода.

Моркови

Морковите са във фаза наедряване, за да имате прави, добре оцветени, без кухини и потъмняване моркови е добре да ги торите с YaraTera KRISTALON бял – 5-7 кг/дка през 10-15 дни. За поливане 1 г/л вода. Всеки 20-30 дни торете с YaraTera Калцинит – 5-7 кг/дка. За поливане 0,5 г/л вода.

Зеле, карфиол, броколи и китайско зеле

Повечето зелеви култури с изключение на ранното зеле са в началните етапи от своето развитие. Добре е да ги подхраним с YaraTera KRISTALON син – 5-7 кг/дка и след 10-15 дни с YaraTera Калцинит – 5-7 кг/дка.

Овощни

Ябълки, круши и дюли

За да предпазим плодовете от повреди и да подобрим вкусовите им качества е добре да ги наторим листно с YaraVita STOPIT – 500 мл/дка и Нутридин КалиКалц – 200-300 г/дка. Био варианта е листно приложение на Силеко – 30-50 мл/дка.

Кайсии, сливи, праскови и нектарини.

Костилковите овощни са във фаза на нарастване и зреене на плодовете. За да имаме здрави и вкусни плодове е добре да ги наторим листно с YaraTera STOPIT – 500 мл/дка и Нутридин КалиКалц – 200-300 г/дка. Био варианта е листно приложение на Силеко – 30-50 мл/дка. По-ранните кайсии вече са обрани. Важно е да не забравим, че след обиране на дърветата е добре да напръскаме с микроелементи, за да запасим дръвчетата за следващата година. Доказано е, че пръскането с микроелементи след беритбата е два пъти по-ефективно от това през ранната пролет. Практичен и работещ вариант е листното подхранване с YaraTera REXOLIN ABC – 50-150 г/дка. Така растенията ще посрещнат подготвени следващият сезон. Както знаем овощните растения залагат новата реколта предходната година, затова има и алтернативно плододаване.

Лозя

Лозята са в етап на наедряване на гроздовете. За да получим по-здраво и по-качествено грозде е добре да подхранваме листно с YaraTera STOPIT – 500 мл/дка и Нутридин КалиКалц – 200-300 г/дка. Био варианта за грижа е листно приложение на Силеко – 30-50 мл/дка.

С биопродуктите ЮСБ 20-20 – 150-300 мл/дка и Колосал – 200-300 мл/дка, може да се грижите по биологичен път за по-доброто здраве на вашите растения.

Тревни площи – голф игрища, паркове и райграс.

Преди големите горещини е добре да подхраните с YaraMila COMPLEX – 2-3 кг/100 кв.м. площ.С биопродуктите ЮСБ 20-20 - 150-300 мл/дка и Колосал – 200-300 мл/дка, може да се грижите по биологичен път за по-доброто здраве на вашите тревни площи.

Декоративни дръвчета и храсти.

Повечето декоративни дръвчета и храсти са много чувствителни на недостиг на микроелементи. Добре е два-три пъти в годината да ги подхранвате с YaraTera TENSO cocktail (YaraTera REXOLIN ABC) – 0,3 % разтвор за поливане и пръскане. На млади дървета – 20-30 г/дърво, а на големи дървета – 50-70 г/растение.

Мушката, петунии, тагетиси, гербери, импатиенс и други летни цъфтящи цветя.

Добре е да ги подхранвате за обилен цъфтеж и ярки цветове - 2-3 пъти месечно с YaraTera KRISTALON бял или YaraTera KRISTALON червен – 1 г/л вода.

Етерично-маслени култури

Рози

След обиране на розовият цвят е добре да напръскаме с микроелементи, за да запасим храстите за следващата година. Доказано е, че пръскането с микроелементи след беритбата е два пъти по-ефективно от това през ранната пролет. Практичен и работещ вариант е листното подхранване с YaraTera REXOLIN ABC – 50-150 г/дка. Така растенията ще посрещнат подготвени следващият сезон. Както знаем многогодишните растения залагат новата реколта предходната година.

Лавандула

Пръскането на растенията с бор ще подобри цъфтежа и образуването на цветове. Подходящо е листното торене с YaraVita BORTRAC 150 – 100-200 мл/дка. Биологичният вариант и приложението на Интенс – 100-200 мл/дка.

Нагоре